Se poate servi cu smantana deasupra.
Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos.
Se poate folosi bineinteles o tava de chec obisnuita, dar aceasta rotunda (bundt pan) e mai aspectoasa.
SAU
Am facut alt chec, urmand aceeasi reteta dar fara a adauga iaurt si cu drojdie uscata in loc de drojdie proaspata. In loc de unt, 100 ml.ulei.
Iar umplutura a fost de : 7 carnaciori afumati, 200 gr.cascaval, 1 ardei gras rosu, 2 legaturi marar, 2 oua,sare,piper, deasupra am ras mult cascaval. Se taie cand s-a racit complet.
Se mixeaza ouale cu sarea bine, apoi se adauga treptat faina si iaurturile.
Margarina / unt se topeste si se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga peste aluat.
Drojdia se dizolva in laptele caldut si se toarna peste compozitie, mixandu-se bine.
Aluatul va fi moale, lichid .
Se adauga apoi cabanosul si cascavalul taiate cubulete.( cabanosul feliute)
Se unge tava bine cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se lasa la crescut la cald 45-50 minute.
Se coace cca 45 -50 minute.
Se face proba scobitorii.