Chec aperitiv

de leoflori in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2009 | 18388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt.aluat :
  • 250 gr.faina
  • 2 oua
  • 60 gr.unt / margarina
  • 25 gr.drojdie ( 1 cubulet)
  • un vf.cutit de sare
  • 2 iaurturi ( 140 gr.fiecare)
  • 200 ml.lapte
  • Ingrediente pt. umplutura :
  • 3 cabanosi afumati
  • 200 gr. cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se poate servi cu smantana deasupra.
Se poate folosi salam in loc de cabanos. Acesta din urma este insa mai picant si mai gustos.
Se poate folosi bineinteles o tava de chec obisnuita, dar aceasta rotunda (bundt pan) e mai aspectoasa.
SAU
Am facut alt chec, urmand aceeasi reteta dar fara a adauga iaurt si cu drojdie uscata in loc de drojdie proaspata. In loc de unt, 100 ml.ulei.

Iar umplutura a fost de : 7 carnaciori afumati, 200 gr.cascaval, 1 ardei gras rosu, 2 legaturi marar, 2 oua,sare,piper, deasupra am ras mult cascaval. Se taie cand s-a racit complet.

Se mixeaza ouale cu sarea bine, apoi se adauga treptat faina si iaurturile.
Margarina / unt se topeste si se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga peste aluat.
Drojdia se dizolva in laptele caldut si se toarna peste compozitie, mixandu-se bine.
Aluatul va fi moale, lichid .
Se adauga apoi cabanosul si cascavalul taiate cubulete.( cabanosul feliute)
Se unge tava bine cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se lasa la crescut la cald 45-50 minute.
Se coace cca 45 -50 minute.
Se face proba scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână