Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2009 | 12440 vizualizari

 

Chapati este o lipie care provine din India.
Se mai numeste si lipie Indiana.

 

INGREDIENTE

  • pentru ghiveciul de legume:
  • 200 g Ciuperci congelate,
  • 150 g porumb congelat,
  • 200 g mazare congelata,
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi taiati rondele,
  • 100 g orez bob lung prefiert,
  • frunzele de la 5 cepe verzi,
  • 1 catel de usturoi,
  • ½ lingurita de sare,
  • 2 lingurite de coriandru macinat,
  • 1 varf de cutit de piper.
  • pentru salata: 
  • salata verde,
  • ceapa verde,
  • otet,
  • ulei,
  • sare.
  • pentru 6 chapatti (lipie Indiana):
  • 300 g faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 200 ml apa.
  • Unt pentru uns lipiile.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume:

Ghivciul de legume il preparam in felul urmator:

Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul. Scurgem legumele si le adaugam peste ceapa calita cu usturoi, adaugam sarea, coriandrul si piperul si mai lasam putin sa se caleasca pe foc mic.

Chapati (lipia Indiana) o facem in felul urmator:
Intr-un castron punem faina si facem o gaura in ea, adaugam sarea si apa si amestecam bine cu varful degetelor pana devine o coca tare. Facem mingiute mici de coca si le intindem cu facaletul subtiri. Incingem o tigaie tefal cu punct rosu si punem lipia in tigaie, avand grija sa nu se arda (la foc mic) si apasam cu o paleta pe ea sa se formeze basici. Intoarcem pe cealalta parte si punem unt, o scoatem dintigaie intr-o farfurie si o ungem cu unt si pe cealalta parte.
Ghiveciul de legume se serveste cu chapatti si salata verde.Pentru salata amestecam toate ingredientele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu midii si praz