Ceapa umpluta

de rivka in Mancaruri de legume, 4 Aug 2010 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 cepe
  • 2 cartofi maricei
  • 1 ardei rosu
  • jumatate lingurita praf usturoi
  • ulei de masline
  • verdeata: patrunjel verde , rozmarin ulei masline cateva linguri sare, piper
  • 9 bucatele subtirele de cascaval olandez
  • paprika dulce pt gust si decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta:

Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o parte astfel sa poata fii asezate in tava si cu o lingurita se scobesc de partea interioara. Jumatate din ceapa rezultata dupa scobitul cepelor se toaca, se aseaza in tigaie impreuna cu 1 ardei rosu tocat marunt si cartoful fiert tocat marunt in cateva linguri de ulei masline .Se adauga jumatate de lingurita de praf de usturoi,sare, piper dupa gust.Se lasa la calit cateva minute amestecandu-se incontinuu. Cu acesta compozitie se umple fiecare ceapa pe rand.

Ceapa ramasa dupa scobire, a doua jumatate, se toaca marunt si se aseaza printre cepele umplute in tava.Se aseaza si restul de umplutura printre cepe.Al doilea cartof se taie felii cam de 50 mm si apoi cu o forma mica de fursec se decupeaza inimioare.cartofii ramasi de la decupat se toaca marunt.Se aseaza si cartoful printre cepe in tava.Se stropeste totul cu ulei de masline, patrunjel uscat fin , rozmarin uscat .

Inainte de servire se da la cuptorul incins la cca 250 grade cca 25-30 minute.In ultimele minute se adauga pe fiecare ceapa cate o bucatica de cascaval si se stropesc cu paprika dulce pt gust si aspect.Se servesc calde asezate pe farfurie alaturi cate o lingura cartofi din tava.Este deosebit de gustos, plin de vitamine si foarte satios. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Corinuta 1

05.08.2010, 00:29

nadina73 1

05.08.2010, 01:06

dar pt mine mai ai sau ai papat tot?asa una mica nu a ramas pe acolosuper 5 furcu

adry88 1

30.05.2011, 21:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi ca la bunica