Ceapa conservata in otet de vin alb

de Sim0na in Conserve, 4 Oct 2012 | 5289 vizualizari

 

Din categoria "am intrat in randul gospodinelor" :))
Sursa: http://catkitchen.wordpress.com/2011/09/27/ceapa-conservata-in-otet/

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa mica
  • 300 ml otet de vin alb
  • 150 ml apa
  • 40 g zahar
  • 10 g sare de mare
  • 10 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 3 frunze busuioc proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa conservata in otet de vin alb:

Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se raceasca. Cand s-a racit i-am taiat mustatile, tragand spre varf, astefl decojindu-se foarte usor. Am pus cepele intr-un castronel si le-am lasat pana am pregatit amestecul de otet. Intr-un vas pe foc, am pus otetul, apa, zaharul, sarea, piperul, foaia de dafin, amestecand pana s-au dizolvat zaharul si sarea, apoi am lasat sa dea in cateva clocote. Cepele curatate le-am pus in borcanele sterilizate, apoi am turnat lichidul cald. Deasupra am pus cate o frunzulita de busuioc, apoi am inchis borcanele si le-am depozitat in camara.

In varianta originala, la final, in borcane, se mai punea si cate o lingura de ulei de masline... eu am uitat :) dar cred ca va iesi si fara..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa conservata in otet de vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:15

diaconta 1

08.10.2012, 15:05

am favorizat-o

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 20:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bame in sos de rosii