Cine poate refuza o bucata de ceafa de porc facuta la cuptor, cu o garnitura delicioasa langa?
Cei din familia mea,nu prea reusesc.. Desi incerc sa prepar destul de rar, deoarece nu e prea sanatoasa carnea de porc, dar.... din cand in cand,ii facem loc pe mesele noastre.
Acum am pregatit din putine ingrediente.
Ceafa de porc se taie in felii potrivit de groase.
Se pun intr-o tava de cuptor.
Plicul de Fucks porc se amesteca cu uleiul si se unge fiecare bucata de ceafa.
Se pune apa cat sa acopere carnea.
Am pus cativa catei de ustoroi si se da la cuptor preincalzit cca 30 de minute.
Se verifica carnea si se mai lasa pana scade apa (depinde cat de rumenita o vreti)
Eu am mai lasat inca 20 de minute.
Se serveste langa o garnitura si salata de castraveti acri.
Pofta buna si spor la lucru!
1
din cand in cand carnea se stropeste cu sucul din tava de copt.