Ceafa de porc cu legume in vasul roman

de Miha in Porc, 24 Apr 2010 | 9806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati groase de ceafa de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 g porumb congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume in vasul roman:

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.

Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece.  Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb. Condimentam daca mai este necesar.

Punem carnea deasupra, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri de apa.

Dam la cuptor la foc mediu pana legumele si carnea sunt fierte. Se scoate capacul si se mai tine cateva minute pana se rumeneste carnea.

TIPS-URI

1

vasul si capacul se vor tine in apa rece 20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel se va crea un strat de aburi ce ajuta la procesul de gatire

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.04.2010, 18:12

ce bine arata

Bunica 1

25.04.2010, 15:02

Ah, Miha ce frumos e rumenita! Dar sa fie pe masa ta cu salata verde ! eu iti spun "Pofta buna", dar ai si fara urari.

Miha 1

26.04.2010, 09:49

Multumesc Bunica. N-am avut salata, dar am avut sos de usturoi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura asortata