Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte. Poti sa faci ceva foarte spectaculos si nici nu iti rapeste foarte mult timp. De cand am vazut foile de tacos in market am spus ca trebuie sa fac ceva cu ele, neaparat ! Asta-i cu adevarat o reteta de rasfatat barbatii :)))
Si mai ai timp si de telenovela. Nici n-o sa-si dea seama ca tu o sa-i servesti practic aceeasi mancare pe care i-ai servit-o cu o zi inainte, dar stilizata, cu un gust mult mai bun si un aspect pe masura. Asa ca doamnelor, faceti-va barbatii fericiti !
Alegeti puiul de oase si tocati-l marunt;
Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie;
Caliti puiul in tigaie, asezonati dupa gust cu sare, piper si paprika si lasati-l deoparte;
Puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l la inmuiat 2-3 min;
Scurgeti excesul de apa si caliti-l in tigaie cu untul, cele 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul taiate cuburi mici in prealabil;
Amestecati cous cous-ul cu puiul;
Frecati chilli-ul, scoateti-i semintele si taiati-l rondele subtiri;
Tocati coriandrul si amestecati-l cu chilli, zeama de lamaie, sare si 2 stropi de ulei de masline;
Puneti puiul si cous cous-ul in taco si adaugati putin coriandru cu chilli pe deasupra;
Radeti parmezan pe deasupra si introduceti cateva minute in cuptorul incins in prealabil la 180-200 de grade pentru a se gratina - serviti cu un sos Alioli, un sos pikant de rosii sau de branza. Merg de minune !!!
Pofta buna !