Cataif

de Bucataras Medi in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 5456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g taitei fideluta
  • 250 g fidea
  • 400 g nuca macinata
  • 50 g unt
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri miere
  • 500 ml apa
  • 100 g stafide
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec. Deasupra asezam cealalta jumatate de taitei. Taiem bucatele jumatate din cubul de unt si il asezam peste taitei. Presaram jumatate din cantitatea de stafide. Urmeaza inca un strat de nuca si stafide iar la final adaugam fideaua. Incalzim Cuptorul .

Dam la cuptor, la foc mediu, pret de circa 15-20 de minute pana cand se rumeneste frumos. Intre timp ne ocupam de sirop. Punem la fiert apa , adaugam restul de unt si zaharul si tinem pe foc pana cand acesta se topeste. Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Amestecam bine Turnam siropul peste continutul din tava si lasam ca siropul sa fie absorbit de catre prajitura. Lasam sa se raceasca si apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert kataif cu alune si fistic