Castraveti murati

de Andreea_Roz in Muraturi, 16 Aug 2013 | 15712 vizualizari

 

Pofta de muraturi?? Nimic mai simplu .. Niste castraveti proaspeti, condimente, saramura si castravetii sunt gata. Chiar daca ii preferi vara sau iarna sunt la fel de gustosi in orice anotimp! Eu una as manca incontinuu ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg castraveti proaspeti
  • 1 lingura cu varf de sare mare (pt muraturi)
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura boabe mustar
  • 1 lingura boabe piper
  • 2 foi dafin
  • 1-2 tulpini de marar
  • 1-2 tulpini telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Spalati bine un borcan de 2.5L si clatiti-l cu apa rece.

Spalati verdeturile si curatati usturoiul.

Spalati cu apa rece castravetii.

Puneti la fiert 1L de apa cu 1 lingura cu varf de sare mare.

Formati un "pat" din cateva tulpini de marar si telina la fundul borcanului.

Stivuiti castravetii cat mai apropiati unul de celalalt in borcan (de preferat in picioare - incap mai multi).

Puneti tulpini de marar si telina printre castraveti.

Adaugati foile de dafin, usturoiul, boabele de piper si de mustar.

Mai adaugati pe deasupra castravetilor 3-4 fire de marar (cat sa acopere castravetii).

Cand apa da in clocot, turnati-o peste castraveti.

Inchideti borcanul etans cu capac (sau puneti folie si legati cu sfoara).

Depozitati borcanul in camara pentru cel putin o saptamana si apoi bucurati-va de castravetii dumneavoastra murati.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti procesul de murare lasati borcanul intr-un loc cu soare (se vor mura in 3-4 zile).

2

Nu va speriati!! Zeama din borcan se va tulbura in mod natural in timpul procesului de murare.

3

Dupa 2-3 zile scoateti firele de marar de deasupra castravetilor (sa nu se amarasca castravetii).

4

Cand zeama incepe sa fermenteze este semn ca muraturile sunt gata si trebuiesc bagate la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati rapid