Fierbem apa cu cele 5 linguri de sare,o lasam sa se raceasca dupa care o adaugam peste castravetii spalati(eu am pus intr-un lighean)
Acoperim lighenul si lasam pana a 2 zi (daca am pus la ora 8 apa peste castraveti pana la ora 8 a doua zi nu umblam la ei)
Spalam castraveti in saramura (acceasi apa in care au stat)
Asezam in borcane (butoi) in care am adaugat usturoi,telina si marar,felii de morcov.
Intre timp fierbem apa(cat sa acopere castraveti,cca 5-8 kg de apa) intr-o cratita,adaugand 1ingurita de sare si zahar la 1 kg de apa
Cand s-a racit apa adaugam otetul si turnam peste castraveti .
Adaugam boabe de piper,marar deasupra si sigilam borcanele,
Punem borcanele intr-o oala cu apa cat sa acopere borcanele si fierbem cca 15 min,
Scoatem borcanele le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi,