Castraveti in otet

de adry88 in Conserve, 15 Noi 2013 | 3638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti
  • 5 linguri sare
  • apa cat sa acopere castraveti
  • sare
  • zahar
  • 250 ml otet
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • foi de dafin
  • telina
  • marar uscat
  • morcov
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Fierbem apa cu cele 5 linguri de sare,o lasam sa se raceasca dupa care o adaugam peste castravetii spalati(eu am pus intr-un lighean)

Acoperim lighenul si lasam pana a 2 zi (daca am pus la ora 8 apa peste castraveti pana la ora 8 a doua zi nu umblam la ei)

Spalam castraveti in saramura (acceasi apa in care au stat)

Asezam in borcane (butoi) in care am adaugat usturoi,telina si marar,felii de morcov.

Intre timp fierbem apa(cat sa acopere castraveti,cca 5-8 kg de apa) intr-o cratita,adaugand 1ingurita de sare si zahar la 1 kg de apa

Cand s-a racit apa adaugam otetul si turnam peste castraveti .

Adaugam boabe de piper,marar deasupra si sigilam borcanele,

Punem borcanele intr-o oala cu apa cat sa acopere borcanele si fierbem cca 15 min,

Scoatem borcanele le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi,

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta