Castraveti in otet

de AndreeaMaria in Muraturi, 29 Oct 2010 | 7421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de castraveti
  • 1 litru de otet
  • hrean
  • usturoi
  • marar uscat
  • boabe de piper si de mustar
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin; se toarna apoi in borcanele umplute astfel:

 in fiecare borcan se pune jumatate de lingurita de boabe de mustar,4-5 boabe de piper,un catel de usturoi,2-3 fasii de hrean,o crenguta de marar uscat si castraveti.

TIPS-URI

1

Nu uitati sa stergeti capacele borcanelor cu spirt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati cu ceapa, in Pikant fix