Castraveți murați rapid

de Panacris in Conserve, 13 Sep 2013 | 12233 vizualizari

 

Știu că nu-i ce rețetă sofisticată, dar poate fi de folos unora! ;) Recunosc că e prima oară când am preparat această rețetă și am fost foarte mulțumită de rezultat ;)

 

INGREDIENTE

  • castraveți cornișon cca. 5000 g,
  • sare iodată 1 lingură la un litru de apă,
  • usturoi 2 căpățâni,
  • mărar uscat 3-4 fire,
  • cimbru 2-3 fire,
  • pâine albă veche de 1 zi 1 felie,
  • tifon sau pânză subțire,
  • borcane mari ( cca. 3000 ml) 3 bucăți.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveți murați rapid:

Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul curățat se adaugă printre castraveți. Pâinea se împarte în căte borcane avem, se împachetează în tifon sau pânză subțire, ca să nu se împrățtie în borcan și se pune deasupra castraveților. Se umplu borcanele cu apă, ce apoi se răstoarnă într-un vas încăpător (gradat ar fi ideal!). După ce s-a măsurat cantitate de apă, se adaugă sarea și se pune la foc mic, pentru a se dizolva cât mai bine. Se răstoarnă saramura obșinută peste castraveți, apoi se acoperă cu o farfurioară și se lasă în bucătărie, cca 4 zile. Când începe să se tulbure lichidul, se suflă cu un pai în borcan, pentru a se ameseteca lichidul, un fel de pritoceală ca și la varza murată;) După ce s-a obținut gustul dorit al castraveților murați, dacă nu aveți loc în frigider pentru borcane, se transferă, în recipiente mai mici și se lasă la rece, altfel se vor ”mura” mult mai tare. Spor la treabă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveți murați rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lia_ 1

13.09.2013, 22:38

ds, eu am invatat ca se transfera saramura intr-o oala si se fierbea saramura a doua si a treia zi. Mai am si acu, au stat bine

Micutza Luana 1

14.09.2013, 20:01

foarte buni

Teo 1

14.09.2013, 23:07

AI DREPTATE ,Lia1! sunt cei mai gustosi castraveti!am mancat prima data la o nunta,apoi am cautat bucatarul sa-mi dea reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de fasole verde pentru iarna