Mie imi plac la nebunie castanele. Am fost rasfatat in copilarie primind castane din curtea matusilor, deci bune, bune. Acum cumpar din supermarchet si este ca la loz in plic, pot fi bune sau nu. De aceea cumpar cate putin sa-mi fac pofta daca am noroc sa fie bune.
Desi pare simplu, pentru a fi bine facute trebuie respectate niste reguli.
Castanele se pun in apa calduta 15 minute pentru a se hidrata.
Se cresteaza fiecare castana pe partea rotunda pentru a nu exploda in cuptor.
Se incinge cuptorul si se pune o tava cu apa pentru a se coace in abur.
Se pun castanele intr-o tava si se introduc in cuptor pentru 30-40 minute, pana se coc bine si coaja devine sfaramicioasa. La mine a ramas cam tare ca asa am nimerit soiul lor.
Se scot si se pun intr-un prosop usor umed, se preseaza de cateva ori si se lasa 5 minute.
Se curata de coaja si se consuma.
Sunt foarte bune caldute.
Pofta Buna!