Cartofii matusii Carmen

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2013 | 5473 vizualizari

 

Ei da, chiar asa se numeste reteta! Intr-una din calatoriile noastre in Spania, m-am indragostit atat de mult de bucataria spaniola, si mai ales de "tapas" acele gustari mici si multe, asa cum se gasesc in Grecia "mezedes" incat mi-am cumparat 2 carti de bucate si am inceput sa incerc din retete. Asta e foarte buna! Reusita!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 3 bucati de usturoi
  • 100 gr bacon(jambon serrano)
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri faina faina
  • lapte cat cuprinde ptr a deveni sosul mai gros
  • Putina branza rasa(de preferat galbena care se topeste)
  • ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofii matusii Carmen:

Curatam cartofii si ii taiem felii nu prea groase, presaram putina sare si ii prajim in foarte mult si fierbinte ulei. Cand sunt pe jumatate prajiti, adaugam usturoiul taiat in felii subtiri si mai prajim pana devin aurii. Ii scoatem si asezam intr-un recipient de lut(sau in pirex). Taiem baconul in felii lunguiete nu prea mari si calim putin apoi ii punem peste cartofi. intre timp preparam sosul bechamel prin topirea untului si adaugam faina. Amestecam bine si punem laptele cate putin amestecand in continu ptr cca 5 min. Mai adaugam putina sare si turnam peste cartofi apoi punem si branza si lasam la cuptor in partea de sus si dam cuptorul la functia de gratar 180C ptr cca 15 min.(daca nu aveti, nu e nici o problema, se poate si in cuptor traditional la foc tare 200C)

Se serveste imediat fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii matusii Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi cu sunca si ciuperci