Cartofii imi plac mult ... gatiti in orice fel :)) ... De data aceasta i-am facut la cuptor umpluti cu pancetta si acoperiti cu scamorza,o branza produsa din lapte de vaca si originara din Italia ... Se fac usor,rapid si sunt perfecti pentru pranz sau pentru cina.Pofta buna !
Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute .
Separat ceapa o spalam si o tocam marunt.
Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in cand cu o spatula de lemn. Cand s-au calit oprim focul .
Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.
Taiem cartofii in jumatate pe lung si cu ajutorul unei linguri scobim cartofii pentru a obtine niste barcute. Facem atentie sa nu rupem cartofii.
Cartoful din interior il amestecam bine cu branza tip telemea,pancetta calita cu ceapa,sare,piper dupa gust.
Asezam barcutele de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Umplem fiecare barcuta cu amestecul din tigaie si pe fiecare asezam o felie de scamorza ( daca in casa aveti copii pofticiosi ce '' fura'' cate o felie de branza :)) ... impartiti cele ramase cum am facut eu :)) ) .
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 gr pentru 15-20 minute.
Se servesc calzi .
1
Puteti inlocui pancetta cu kaizer sau ceva asemanator iar branza scamorza cu cascaval.