Cartofi umpluti la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 18027 vizualizari

 

Cartofii imi plac mult ... gatiti in orice fel :)) ... De data aceasta i-am facut la cuptor umpluti cu pancetta si acoperiti cu scamorza,o branza produsa din lapte de vaca si originara din Italia ... Se fac usor,rapid si sunt perfecti pentru pranz sau pentru cina.Pofta buna !

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 1\2 ceapa rosie mica
  • 150 gr pancetta
  • 14 felii branza scamorza
  • 80 gr branza tip telemea
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti la cuptor:

Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute .

Separat ceapa o spalam si o tocam marunt.

Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in cand cu o spatula de lemn. Cand s-au calit oprim focul .

Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Taiem cartofii in jumatate pe lung si cu ajutorul unei linguri scobim cartofii pentru a obtine niste barcute. Facem atentie sa nu rupem cartofii.

Cartoful din interior il amestecam bine cu branza tip telemea,pancetta calita cu ceapa,sare,piper dupa gust.

Asezam barcutele de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.

Umplem fiecare barcuta cu amestecul din tigaie si pe fiecare asezam o felie de scamorza ( daca in casa aveti copii pofticiosi ce '' fura'' cate o felie de branza :)) ... impartiti cele ramase cum am facut eu :)) ) . 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 gr pentru 15-20 minute.

Se servesc calzi .

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pancetta cu kaizer sau ceva asemanator iar branza scamorza cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai la punga