Cartofi umpluti la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2014 | 17941 vizualizari

 

Cartofii imi plac mult ... gatiti in orice fel :)) ... De data aceasta i-am facut la cuptor umpluti cu pancetta si acoperiti cu scamorza,o branza produsa din lapte de vaca si originara din Italia ... Se fac usor,rapid si sunt perfecti pentru pranz sau pentru cina.Pofta buna !

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 1\2 ceapa rosie mica
  • 150 gr pancetta
  • 14 felii branza scamorza
  • 80 gr branza tip telemea
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • marar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti la cuptor:

Curatam cartofii , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Ii lasam sa fiarba circa 20 minute .

Separat ceapa o spalam si o tocam marunt.

Punem ptin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins,punem ceapa si o calim impreuna cu pancetta taiata fasii . Amestecam din cand in cand cu o spatula de lemn. Cand s-au calit oprim focul .

Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Taiem cartofii in jumatate pe lung si cu ajutorul unei linguri scobim cartofii pentru a obtine niste barcute. Facem atentie sa nu rupem cartofii.

Cartoful din interior il amestecam bine cu branza tip telemea,pancetta calita cu ceapa,sare,piper dupa gust.

Asezam barcutele de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.

Umplem fiecare barcuta cu amestecul din tigaie si pe fiecare asezam o felie de scamorza ( daca in casa aveti copii pofticiosi ce '' fura'' cate o felie de branza :)) ... impartiti cele ramase cum am facut eu :)) ) . 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 gr pentru 15-20 minute.

Se servesc calzi .

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui pancetta cu kaizer sau ceva asemanator iar branza scamorza cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai la punga