Cartofi umpluti cu legume

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 11 Mar 2011 | 8550 vizualizari

 

O reteta gustoasa potrivita in orice situatie!

 

INGREDIENTE

  •  Pentru cartofii umpluti cu legume avem nevoie de:
  • 4 cartofi mari
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 vanata
  • 1/4 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 100 g ciuperci
  • 100 g masline
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 1 lingura cu faina de grau
  • sos de rosii
  • condimente: sare, piper, chili, tarhon, oregano si rozmarin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu legume:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert,  in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii  alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple)

Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam o lingura de faina pentru a le "lega", amestecam bine si le mai lasam pe foc pentru 2-3 minute.

Dupa ce am luat cartofii de pe foc ii lasam sa se raceasca timp de 10 minute, dupa care ii taiem in doua (pe lung sau pe lat) si cu o lingurita le scoatem miezul avand grija sa nu le sfaramam peretii (marginile).Ii asezam apoi intr-o tava unsa cu ulei (sau intr-un vas termorezistent) si ii umplem cu legumele calite.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si ii punem la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa cele 40 de minute, scoatem folia de aluminiu si turnam peste cartofii umpluti un sos facut din bulion/suc de rosii, chili, tarhon, oregano si rozmarin.

Ii lasam la cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

ingredientele folosite sunt optionale si pot fi inlocuite sau se pot adauga altele dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftele de soia cu cartofi