Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

de Merisor in Porc, 7 Mai 2016 | 5691 vizualizari

 

Pentru că au fost prea mari cartofii achiziționați din piață, m-am gândit să-i prepar umpluți cu carne de porc tocată și scăldați într-un delicios sos de roșii aromatizat cu busuioc.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi albi, mari
  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • mozzarella
  • Pentru sos:
  • 750 g pastă de roșii cu legume
  • 500 ml apă
  • frunze de busuioc
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 30 g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr.

Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de dulceață.

Nu lăsăm cartofii să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă ușor.

Curățăm apoi cartofii și îi tăiem pe jumătate, transversal.

Scobim interiorul cu o linguriță, lăsând o carcasă de 1-2 mm grosime. 

Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele în cuburi, apoi le călim ușor în ulei de măsline aromatizat cu frunze de busuioc și 2 căței de usturoi striviți.

Adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a nu obține acel gust de prăjeală dăunător organismului.

Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm carnea tocată și amestecăm intens pentru a se rumeni uniform.

Condimentăm amestecul cu  sare, piper și cimbru, adăugăm și câte puțină apă pentru a nu se lipi ingredientele de pereții vasului, apoi lăsăm amestecul la răcit.

Când este rece, adăugăm 2 ouă micuțe, sau unul mare și omogenizăm compoziția.

Cu acest amestec umplem carcasele de cartofi.

Pentru sos, punem uleiul la încins cu doi căței de usturoi striviți și câteva frunze de busuioc rupte, apoi adăugăm pasta de roșii, amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fiartă.

Lăsăm sosul să fiarbă 10 minute, timp în care îl asezonăm și cu condimente, apoi adăugăm în el cartofii umpluți, dar și surplusul de umplutură care nu a încăput în ei, precum și pulpa cartofilor scobită și tocată în cuburi.

Adăugăm la mijloc o crenguță de rozmarin și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, iar cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm peste cartofi, mozzarella rasă.

La final, după ce se mai temperează puțin mâncarea, presărăm puțin parmezan ras și verdeața tocată mărunt.

Tare buni au ieșit acești cartofi umpluți cu carne tocată, în sos de roșii, vă recomand să-i încercați cu încredere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii