Cartofi taranesti

de Irina in Mancaruri de legume, 6 Sep 2013 | 38318 vizualizari

 

Stiu ca ar fi fost mai buni cu un pic de suncuta aruncata printre ei, dar au fost buni si asa!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 7-8 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;)

Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot opri din mancat...

Cartofii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie dupa bunul plac al fiecaruia. Eu am taiat cartofii pe lungime, ceapa pestisor, iar usturoiul l-am lasat intreg, pentru ca imi place sa-i simt gustul in manancare.

Am pus vasul Zepter pe foc si l-am acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, cam la jumatatea ei, am pus ulei in vasul gata incins si am adaugat cartofii, ceapa si usturoiul. 

Nu am pus nici o picatura de apa,totul s-a gatit la abur!

Am acoperit vasul si am oprit focul. 

Vasul a stat pe foc cam 1-15 minute, iar gatitul fara foc a mai durat aproximativ 45 minute.

Vasul fiind incins ceapa aproape s-a caramelizat, iar cartofii au prins o culoare frumoasa.

La final am presarat patrunjel tocat pe deasupra.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti