Cartofi si mazare la cuptor

de Dana_Retetegg in Mancaruri de post, 5 Dec 2012 | 4545 vizualizari

 

Este un preparat delicios asa simplu sau ca garnitura langa un piept de pui pe grill!
E o reteta mai veche, facuta prin vara cand erau cartofi noi, dar merge bine si acum, doar ca trebuie sa taiem cartofii in sferturi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 1/2 kg mazare congelata,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • ulei de masline,
  • verdeturi de Provence,
  • busuioc,
  • sofran,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi si mazare la cuptor:

Cartofii i-am spalat foarte bine, am indepartat coaja si i-am pus la fiert impreuna cu morcovii bine curatati si ei.  

Am pus mazarea la fiert in apa cu sare cateva clocote.  

Intre timp am uns o tava cu ulei de masline, iar cand legumele au fost fierte aproape complet le-am scurs bine de apa si le-am asezat in tava.

Am fiert morcovii intregi, asa ca a trebuit sa-i tai rondele inainte sa-i pun in tava.  

Am adaugat rondelele de ceapa, condimentele, frunze de busuioc tocate si am pus tava la cuptor.  

Am lasat 20 de minute la foc mediu pana s-au rumenit putin cartofii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si mazare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi intregi cu usturoi, la cuptor