Cartofi picanti

de radu_popovici in Mancaruri de post, 17 Apr 2011 | 4432 vizualizari

 

Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete 
  • ulei de orez Scotti, pentru prajit 
  • 2 lingurite de cimbru uscat 
  • 1 ceapa mica, tocata 
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt 
  • 1 cutie cu rosii, circa 400 g 
  • 2 lingurite de sos Worcestershire
  • 1 lingurita de otet alb
  • 1-2 lingurite de pasta de ardei iute
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi picanti:

Cartofii se pastreaza in apa rece, ca sa  nu se brumeze.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute.

Se toarna rosiile, cu suc cu tot, intr-un blender. Se proceseaza pana se obtine o pasta. Se toarna mixtura peste ceapa, in tigaie. Se adauga cimbru si se gateste mixtura la foc mic, amestecand frecvent pana ce se reduce si se ingroasa.

Intre timp se incinge ulei intr-un strat de 4-5 cm. Se scurg de apa cubuletele de cartofi, se usuca pe prosoape de hartie cat mai bine, si se prajesc in ulei, in transe daca este nevoie, pana se rumenesc. Se scurg din nou pe prosoape de hartie.

Se adauga la sosul de rosii putin sos Worcestershire si pasta de ardei iute. Se adauga cartofii si se amesteca, pana se “imbraca” bine in sos. Se servesc fierbinti imediat, inainte ca sosul sa ii inmoaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza acra si cartofi