Cartofi noi cu masline

de Miha in Mancaruri de post, 11 Iun 2010 | 4730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 200 g rosii decojite (din conserva)
  • 100 g masline
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • rozmarin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu masline:

Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.

Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile tocate marunt sau date prin blender, apoi maslinele. Se dau cateva clocote, se adauga cartofii, se pune un pahar de apa si se lasa la fiert pana scade lichidul  si sosul ajunge la consistenta dorita. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza cu rozmarin.

La sfarsit se pune verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.

Se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu rosii