De cum am citit reteta Oanei de sos de ardei copt mi-a plouat intens in gura stiind ca va fi exact pe gustul meu.
Asa ca azi am executat acel sos si l-am asortat la niste cartofi si friptura la gratar.
Friptura ca friptura, dar cartofii au fost deliciosi cu acel sos!
Multumesc, Oana pentru reteta! >:D
Pentru sos:
Pentru prepararea cartofilor, punem untul la topit, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam uleiul.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem mai mari.
Ii lasam la scurs pe un prosop absorbant, apoi presaram peste ei sare si rozmarin.
Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava cu amestecul de unt si ulei, asezam cartofii, apoi ii ungem si pe ei cu restul de unt si ulei.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand cartofii se rumenesc usor deasupra si se patrund.
Dupa ce am stins focul, mutam cartofii intr-un vas si adaugam peste ei sos de ardei copt si patrunjel verde tocat.
Pentru sos, punem in blender sau robot ardeiul copt, rupt in bucatele mai mici, ardeiul iute taiat rondele, usturoiul curatat si restul ingredientelor si le pasam pana obtinem o pasta omogena.
Potrivim de sare si gata-i sosul.
Foarte bun a iesit acest sos, eu l-as fi mancat asa simplu pe paine, dar a trebuit sa-l las pentru cartofi si carne.