Acesti cartofi i-am preparat vineri si sunt de post, dar tare buni au iesit.
Si i-am preparat la Crock-Pot.
Se curata carofii, se spala si se taie in doua sau in patru, in functie de marimea lor.
Se ung cartofii cu uleiul de masline, se presara peste ei sare si piper si se aseaza in vasul crock potului.
La mijloc se aseaza o capatana de usturoi, taiata doar putin la capat, pentru a degaja aroma in timpul prepararii.
Se aseaza doua crengute de rozmarin printre cartofi, se aseaza capacul si se conecteaza aparatul la sursa de curent.
Se seteaza modul de preparare Low, pentru 3 ore si 30 de minute.
Pe parcurs, se mai roteste vasul, pentru a se mai invarti cartofii usor, fara a ridica capacul.
Dupa expirarea timpului, se adauga patrunjelul verde tocat marunt.
Pentru mujdei, se curata usturoiul si se amesteca cu usturoiul copt impreuna cu cartofii si curatat.
Se piseaza in mojar presarat cu multa sare, apoi se freaca cu uleiul de masline ca la maioneza.
Se adauga apoi rosiile cu zarzavat, din cele preparate pentru ciorba si se potriveste gustul cu sare si piper si se presara patrunjel tocat.
Se servesc cartofii calzi stropiti cu mujdei de usturoi, iar pentru cei care nu tin post, ca mine, se servesc alaturi de friptura.
Sa va fie de folos!