Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 13038 vizualizari

 

O reteta de inspiratie franceza(Gratin Dauphinois), cu cartofi rumeniti bine in cuptor.Este o mâncare usoara, pe care o poţi face foarte rapid, fără prea multă migală.Simpla de facut si foarte gustoasa.Incercati...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 30 g unt
  • 200g  branza rasa
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • 200 ml smantana
  • 5-6 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana:

Se fierb cartofii intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine; se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca.

Cartofii se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu unt si presarat cu pesmet.

Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza rasa, smantana si frunzele de patrunjel verde tocate.

Se presara deasupra cascaval ras, se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor.Am ornat cu cateva feliute de carnati si ardei rosu.

Se da la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pentru 35-40 min, sa se rumeneasca frumos.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Se serveşte fierbinte, ca garnitură la friptură, alături de murături sau sosuri.Se poate servi si ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Angelina_Elena 1

24.02.2012, 19:55

ce bunatatee

RuxyRux 1

24.02.2012, 22:51

Arata grozav! Mie imi plac mult toate combinatiile de cartofi cu branzeturi

mena29 1

25.02.2012, 17:23

Ce mult imi place poza cu nr.8

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu masline si ardei kapia