Am pregătit aceşti cartofi gratinaţi în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă, pentru a le da o formă frumoasă şi nu a-i coace doar aşa. Pot fi serviţi ca fel principal într-o seară, dacă dorim o masă mai uşoară, ori ca şi garnitură alături de altceva. Noi i-am mâncat alături de carne la teflon.
Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală şi se taie felii cât mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu sare, având grijă să nu-i fierbem prea mult, în aprox 20-25 de minute sunt gata. Se scot într-un castron. Se feliază acum şi cartoful fiert.
Pentru umplutură: se rade brânza, se amestecă într-un castron cu oul şi albuşul bătute un pic, se mai adaugă iaurtul, un praf de sare şi un pic de lapte, astfel încât umplutura să fie mai uşor moale şi cremoasă.
În formele de mini-tarte cu bază detaşabilă, unse cu puţin ulei, se aşază un strat de felii de cartofi, aranjându-i cu grijă cu o furculiţă, fiind fierbinţi, se repartizează umplutura de brânză şi se acoperă cu felii de cartofi. Se presară caşcaval ras.
Se dau la cuptor, la foc mediu, 30 de minute sau până se rumenesc.
Porţii: 8
Timp de pregătire: 30 min
Timp de coacere: 30 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/cartofi-gratinati.html