Cartofi gratinati

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 16241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, oregano, dupa gust
  • ulei pt uns vasul termorezistent
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele.

Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele.

Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul termorezistent uns alternativ cu compozitia realizata anterior. Astfel, se pun un rand de cartofi, un strat de compozitie si tot asa pana la final. Pe ultimul strat de cartofi se rade restul de cascaval si se introduce vasul la cuptorul preincalzit. Se coace pana se rumeneste deasupra.

 Se servesc ca atare ori ca si garnitura pt friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]