Cartofi gratinati

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 15213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, oregano, dupa gust
  • ulei pt uns vasul termorezistent
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele.

Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele.

Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul termorezistent uns alternativ cu compozitia realizata anterior. Astfel, se pun un rand de cartofi, un strat de compozitie si tot asa pana la final. Pe ultimul strat de cartofi se rade restul de cascaval si se introduce vasul la cuptorul preincalzit. Se coace pana se rumeneste deasupra.

 Se servesc ca atare ori ca si garnitura pt friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati