Cartofi frantuzesti cu smantana

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2011 | 9091 vizualizari

 

Orice s-ar spune, bucataria frantuzeasca e cea mai rafinata. Chiar si mancarurile "tzaranesti" sunt bogate in arome si texturi. Uite, asa s-a intamplat si cu garnitura asta de cartofi. E atat de buna, incat poate fi un fel de mancare separat. Si nici nu e cine stie ce filozofie. Se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi, curatati
  • 900 ml lapte
  • 30 g unt moale
  • 3 catei de usturoi, rasi fin
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu smantana:

Incalzeste cuptorul la 180 C. Taie cartofii in felii destul de subtiri. Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu lapte. Adauga dafinul, nucsoara, sare si piper. Fierbe cartofii la foc mic cam 15 minute, pana sunt jumatate fierti.

Unge bine cu unt o tava si presara usturoiul ras pe fundul ei . Folosind o paleta cu gauri transfera cartofii din oala in tava. Gusta laptele si mai adauga sare/piper daca e nevoie. Toarna laptele peste cartofi, doar atat cat sa-i cuprinda. Intinde smantana deasupra.

Coace cartofii in cuptor cam 1 ora, pana cand tot lichidul e absorbit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc