Cartofi frantuzesti

de dakris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 21262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g branza telemea
  • 1 cutie branza cu smantana fagaras (Monor)
  • 50 g cascaval (eventual afumat)
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • unt pt ungerea vasului
  • optional: oua fierte, kaizer, sunca etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii.

Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza.

Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la musaca), un strat de compozitie si tot asa pana la final.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Eu i-am servit cu snitele de pui.

TIPS-URI

1

Se pot adauga printre feliile de cartofi: oua fierte tari (taiate tot felii), bucatele de kaizer ori sunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Wandutza 1

27.06.2013, 14:21

chiar acum fac reteta...sa vedem ce iese

Wandutza 1

27.06.2013, 17:35

delicios

dakris 1

15.07.2013, 21:01

ma bucur ca ti-a placut,Wandutza!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]