Am vrut sa impartasesc cu voi aceasta reteta minunata de cartofi, dar pentru ca pe langa cartofi facusem si carne am facut fotografiile impreuna. Reteta de cartofi am vazut-o la o emisiune cu retete frantuzesti am facut reteta de foarte multe ori si sant foarte incantata pentru ca este foarte delicioasa.
Garnitura:
Pt friptura:
Spalam cartofii ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si untul moale la temperatura camerei, saram iar cu mainile amestecam pentru a incorpora bine ingredientele si a se unge cartofii . II coacem la cuptorul incins la foc mediu.
Carnea o spalam si o asezam intr-o tava adaugam uleiul, o saram si o piperam , adaugam vinul si cuisoarele si o coacem la cuptor.
1
Cand sunt copti cartofii prind culoarea aurie.
2
Se serveste cu muraturi
3
Sant condimentati si foarte gustosi, invelisul crocantin si mijlocul foarte moale.