O reteta usoara si delicioasa, adaptata preferintelor mele
Fierbi cartofii(sa NU fie fierti foarte tare) Ii lasi la racit si apoi ii tai feli. Asezi un strat de cartofi apoi unul de sunca sau salam(taiat feli),dupa aceea asezi un rand de cascaval(feli), apoi pui ciupercile taiate feli(daca sunt ciuperci din conserva le scurgi si le asezi, daca sunt ciuperci crude le fierbi, le feliezi si apoi le asezi in tava)si la final inca un strat de cartofi.
Dai totul la cuptor(sa fie preincalzit). Separat faci un sos din smantana, cascaval razalit sau branza de burduf(cam 3-4 linguri in functie de preferinta) si oul batut. Cand cartofi au inceput sa se aureasca pui sosul si mai dai la cuptor 10-15 minute.
1
daca folositi o tava mica(ca cea din imagine) puteti pune cate doua straturi din fiecare ingredient si trei straturi de cartofi
2
eu am pus cateva bucatele de masline...doar ca ornament