Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci ~ 1 kg
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță nucșoară
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara:

Încălzim cuptorul la 180 grade C.

Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare.

Între timp spălăm cartofii. Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm.

Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Condimentăm cu nucșoară, sare și piper

Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet