Cartofi cu usturoi verde, la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 12 Apr 2021 | 4206 vizualizari

 

  Am preparat pe repezeala acesti cartofi. Gustul bun a fost dat de primul usturoi de primavara aparut . In plus am mai folosit ardeiul kapia ce-mi statea in cale . Ce-i drept si regimul termic al prepararii a fost sinuos dar pana la urma a iesit ceva bun .
 Am preparat cartofii in acelasi timp cu o tava de peste . Unii au servit doar cartofi , altii au servit si una si alta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 manuta de patrunjel verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei
  • fulgi de chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu usturoi verde, la cuptor:

  • Cartofii se curata, se spala si se taie pe lungime aproximativ asemanator cu cartofii pai.
  •  Am taiat cartofii mai subtiri pentru a se prepara mai repede [ doar foamea ne cam inghesuia :D ] .
  •  Kapia se taie cubulete .Usturoiul si ceapa se marunteste .
  • Amestecati cartofii cu sare , ulei , ardei si verdeturile pregatite .
  • De la patrunjel am pus la inceput doar coditele tocate .
  • Presarati deasupra cu fulgi de chilli .
  • Dati tava la cuptorul preincalzit la 280 grade .
  • In 10 minute cartofii erau crocanti pe deasupra si jumatate cruzi pe dedesupt .
  • Am intors cartofii si am redus temperatura la 205 grade.
  • Am mai pregatit cam 15 minute la aceasta temperatura .
  • La servire am presarat restul de patrunjel verde pe deasupra .
  •  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Cartofii cu usturoi verde se pot servi intr-o zi de post dar se pot servi si ca garnitura .

2

La cartofii cu usturoi verde serviti alaturi salata preferata .

3

Salata mea preferata stiu prietenii de care este !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi verde, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos de rosii