Sunt foarte buni serviti calzi cu fripturica de orice fel.
Se curata cartofii, se spala si se taie in sferturi. Se pun le fiert pentru 15 minute in apa cu putina sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita ca sa se scurga bine. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun sferturile de cartofi scurse bine de apa. Se pune un singur rand de cartofi ca sa fie mai usor cand ii intoarcem si sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
In timp ce cartofii se prajesc se pune susanul intr-o tigaita fara nici un fel de grasime. Amestecam in el pana devine auriu.
Cand cartofii sunt gata se aseaza frumos pe un platou, se dau cu sare, piper,nucsoara si marar si se presara si susanul rumenit.
Noi am servit cu friptura de curcan , dar inca nu era gata....
1
Se pot pune si la cuptor in tava cu ulei si presarati de la inceput cu susan neprajit.