Cartofi cu rozmarin si usturoi

de Panacris in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 2289 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" de vreo luna de zile. Le-am redescoperit cu noua provocare propusa de Bucataras. Recunosc ca am inceput sa devin dependenta de ele. Astazi va prezint o mancare simpla, care poate fi consumata si in perioada postului. Spor si pofta buna! :-* P.S. pozele sunt din doua ture, ca in prima nu am reusit sa prin o poza de prezentare, asa buni au fost. ;)

 

INGREDIENTE

  • Cartofi noi cca. 2500 g
  • Usturoi 4-5 căței
  • Rozmarin uscat Delikat 2-3 linguri
  • Ulei de rapiță 3-4 linguri
  • Condiment pentru cartofi Delikat 2-3 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rozmarin si usturoi:

Cartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință.

Se aează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu condimentele speciale pentru cartofi de la Delikat, se presară rozmarin și se stropesc cu uleiul de rapiță, apoi se dau la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 200 grade C, acoperit.

După cele 20 de minute, se amestecă ușor cu usturoiul curățat și tocat mărunt, lasându-se la copt, descoperit, încă 10 minute pentru a se rumeni.

Cartofii se servesc ca atare în zilele de post, alături de o salată de sezon, sau ca și garnitură în zilele de dulce.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie