Am gasit reteta asta intr-o carte de bucate cu retete grecesti dar sunt de fapt niste cartofi copti pe care i-am mancat de nu stiu cate ori, singura inovatie a fost cimbru uscat pus peste ei ( sincer vorbind, subtil si de efect ca si gust si aroma).
Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent .
Se lasa la cuptor ( preincalzit in prealabil la 210 grade ) timp de 25-30 minute, depinde mult de cuptor si de cantitatea de cartofi. Sunt gata atunci cand se rumenesc usor .
Se servesc calzi cu un sos de usturoi ( facut din usturoi zdrobit, o lingura de apa , o lingurita de ulei masline, sare si marar verde ) si cu legume verzi in functie de preferinta. Sunt exterm de gustosi si nu foarte calorici datorita modului de preparare si a cantitatilor mici de ulei folosite .