Cartofi copti la cuptor

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 10040 vizualizari

 

Am gasit reteta asta intr-o carte de bucate cu retete grecesti dar sunt de fapt niste cartofi copti pe care i-am mancat de nu stiu cate ori, singura inovatie a fost cimbru uscat pus peste ei ( sincer vorbind, subtil si de efect ca si gust si aroma).

 

INGREDIENTE

  •  cativa cartofi albi care sa se preteze la cuptor ( sa nu fie sfaramiciosi ca cei de piure , eu cumpar cartofi albi speciali pentru gratin si cuptor ) , 
  • sare si piper proaspat macinate amandoua ( preferinta mea ) ,
  • cimbru uscat maruntit,
  • 2 linguri ulei masline.
  • Pentru sos
  • usturoi,
  • ulei masline,
  • zeama de lamaie, 
  • marar verde.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti la cuptor:

 Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent .

 Se lasa la cuptor ( preincalzit in prealabil la 210 grade ) timp de 25-30 minute, depinde mult de cuptor si de cantitatea de cartofi. Sunt gata atunci cand se rumenesc usor .

 Se servesc calzi cu un sos de usturoi ( facut din usturoi zdrobit, o lingura de apa , o lingurita de ulei masline, sare si marar verde )  si cu legume verzi in functie de preferinta. Sunt exterm de gustosi si nu foarte  calorici datorita modului de preparare si a cantitatilor mici de ulei folosite .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

24.12.2010, 08:43

Fie ca Sfintele sarbatori ale nasterii Domnului Hristos sa va aduca multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi !

lia maria 1

24.12.2010, 10:07

Craciun Fericit !

MIUTA 1

26.12.2010, 22:17

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv fritatta cu cartofi