Cartofi ca la bunica

de miremirc in Mancaruri de legume, 15 Oct 2011 | 17636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • sare
  • piper
  • 4-5 lg ulei
  • 1/2 lg boia
  • 1 lg cu varf de faina
  • 100 ml apa
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 foaie dafin mare
  • 5 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ca la bunica:

  Curatam cartofii si ii taiem bucati mici, ii asezam intr-o forma termorezistenta sau forma yena, saram, piperam, stropim cu o lingura de ulei, punem si foaia de dafin si lasam deoparte.

  Taiem ardeiul si il punem deasupra, peste cartofi.

 Punem pe foc, intr-o tigaie uleiul, boia-ua si faina; omogenizam si adaugam treptat apa, amestecand sa nu faca cocoloase; adaugam apa, pana obtinem un sos moale, care curge; dam de pe foc deoparte si turnam acest sos peste cartofi .

  Dam la cuptor pentru 1 ora; verificam cu o furculita cand sunt copti cartofii.

  Usturoiul taiat bucatele mici il punem deasupra si mai lasam cam 10 minute in cuptor.

 Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume