Cartofi aromatizati, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2018 | 3136 vizualizari

 

Cartofii aromatizați la cuptor sunt o garnitură gustoasă, lângă o friptură, sau pot constitui, alături de niște murături asortate, un foarte bun meniu de post. Noi i-am preferat simpli, doar cu murături, puse anul trecut (mere și gogonele!), pentru că ne săturaserăm de carne, zilele trecute...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, mari
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente Deluxe Hot&Spicy
  • oregano
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • ierburi italiene
  • ierburi de grădină și mărar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromatizati, la cuptor:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit.

După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji, se taie în forma dorită, se pun într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei și se presară cu toate condimentele din lista de ingrediente.

Se toarnă puțin ulei peste cartofii condimentați.

Se dă tava la cuptor, la foc iute și din când în când se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi, întorcându-i, în același timp pe toate părțile, ca să se pătrundă și să se rumenească frumos.

Când s-au rumenit frumos, se oprește cuptorul și cartofii pot fi serviți imediat, ca garnitură la friptură, sau simpli, cu murături asortate, sau cu o salată.

TIPS-URI

1

Neavând sos în tavă, ci doar câteva linguri de ulei, cartofii se pot usca dacă-i veți ține mai mult în cuptor, ca să se rumenească. Așa că e bine să fie moderat rumeniți.

2

Este bine să folosiți cartofi roz, care nu sunt sfărâmicioși, ca cei albi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromatizati, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat