Cartofi acordeon cu cascaval

de Spiridus in Mancaruri de legume, 24 Feb 2018 | 3160 vizualizari

 

Oh,cat de mult imi plac acesti cartofi! As manca in fiecare zi!:))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg Cartofi noi
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingurita secretul gustului
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita praf de ardel iute
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita rozmarin
  • 250 gr cascaval Hochland
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi acordeon cu cascaval:

Pentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda feliile.

Intr-un bol punem uleiul, untul topit, piperul, praful de ardel iute, rozmarinul, sarea si secretul gustului, le amestecam foarte bine, iar cu o pensula din silicon ungem fiecare cartof, chiar si intre feliile cartofului.

Ii punem intr-o tava rotunda sau patrata, unsa cu unt foarte moale, lasat la temperatura camerei si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C si ii lasam 15 minute.

Dupa 15 minute ii scoatem, din nou ungem cu amestecul facut din ingrediente si din nou ii dam la cuptor timp de 15 minute, iar acum dam la 180 grade C cuptorul.


Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi acordeon cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor