Cartofi Acordeon

de ionix in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2009 | 7732 vizualizari

 

reteta o stiu de vreo 2 ani... am vazut-o pe un site dar nu mai tin minte care :s
merg atat ca aperitiv cat si drept garnitura... iti ia cam mult timp sa "asamblezi" cartofii dar merita...

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mai grasuti (eu am folosit cartofi rosii)
  • branza topita
  • muchiulet file, ceafa afumata,  bacon, salam de vara (ce aveti prin casa)
  • cascaval
  • circa 1/2 pachet unt
  • sare, piper, 
  • patrunjel
  • staniol
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Acordeon:

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii.

Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul.

Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare rand de cartof pui cate un pic de unt si feliuta de muschiulet. 

Se taie un patratel de staniol, sa fie suficient de mare cat sa infasori cartoful, si se unge staniolul cu unt.

Se aseaza cartoful pe bucata de staniol, acolo unde am uns cu unt, si se pune branza topita sau cascaval ras pe ochiurile mari ale razatoarei. se sareaza, pipereaza si se inveleste cartoful. Se repeta actiunea pana cand terminati cartofii. 

Se aseaza cartofii cu motul de la staniol in sus, pentru a nu curge untul topit.

Se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, si se lasa la foc mic circa o ora si 30 min. Pentru a vedea daca s-au facut se scoate cate un cartof si se incearca cu furculita, trebuie sa intre furculita foarte usor in cartof.

Cand s-au facut se scot din staniol si se presara patrunjel sau marar proaspat tocat.

Se servesc atat calzi cat si reci.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Acordeon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

31.10.2009, 16:31

Tocmai am gasit pozele mele , o sa postez imediat si reteta mea, care, de altfel, e la fel

ionix 1

06.12.2009, 14:25

asa-i Aurelian, au un gust foarte bun... multumesc pt sfat, eu ii tin in apa pentru a nu se innegri... daca stii vreo metoda sa nu se innegreasca ti-as fi recunoscatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute pufoase de peste