Cartofi "a la Riojana"

de simsim82 in Porc, 17 Feb 2014 | 4913 vizualizari

 

Desi bucataria italiana este preferata mea, nici cu cea spaniola nu imi este rusine :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • 1 ardei verde
  • 250 g chorizo
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ardei iute (tip chili)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "a la Riojana":

Ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se lasa la calit inca 5 minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana fierb cartofii.

Chorizo este un tip de carnat (mezel) specific Peninsulei Iberice. Ingrediente: carne de porc, boia dulce sau picanta, sare, apa, usturoi si desigur mate de porc.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui ardeiul iute cu boia iute si puteti adauga si o frunza de dafin.

2

Puteti inlocui Chorizo cu un alt tip de carnat, dar nu veti avea acelasi rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "a la Riojana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

OldBoy 1

18.02.2014, 16:32

florylau 1

24.05.2014, 01:58

NU AM NIMIC CU NIMENI DAR DACA TOATE RETETELE DE AICI SANT SPANIOLE ...LUME BUNA NU INVENTATI RETETE CE NICI NU EXISTA ,,LA RIOJANA E O TOCANITA DE CARTOFI PUR SI SIMPLU CU CARNATI DE CULOARE ROSIE TIP SPANIOL-nu va bateti capul cu retete imaginare va rog frumos si imi cer scuze

simsim82 1

24.05.2014, 22:46

http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/201003/patatas-riojana-3737.html

Aici puteti gasi aceasta reteta in varianta unui celebru bucatar spaniol. Reteta seamana cu tocanita noastra de cartofi, dar in niciun caz nu este inventat numele.
La Rioja este o comunitate autonomă și provincie în nordul Spaniei, având capitala la Logroño.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu friptura de porc