Este prima data cand fac tort de morcovi, am mancat de cateva ori in viata mea, iar pentru ca aici este foarte popular, m-am hotarat sa fac. Ultima data am cumparat de la Costco si chiar mi-a placut! Am vrut sa folosesc niste ingrediente nu foarte pretentioase, adica am tinut cu tot dinadinsul sa nu folosesc unt la blat, oricum frostingul (crema) este destul de satioasa avand in vedere ca este facuta cu crema de branza. Asa ca, folositi cu incredere retete in care se foloseste ulei, face blatul umed si divin de fraged! Untul, de obicei aduce mai multa savoare, eu prefer untul la biscuiti si anumite creme, dar la blaturi…sincer este foarte bun uleiul! Asadar, va invit sa cititi reteta. Puteti imbogati aluatul cu ce va place, mie imi plac mult nuca pecan si stafidele.
Blaturi: ies 2 blaturi
Crema de branza (frosting):
SAU
Primul frosting e mai lejer!
Crema de branza (frostingul):
Este o deliciune de tort! Foarte unmed, cu bucati crocante de nuci prajite, combinat cu crema de branza si foarte aromat. Scortisoara si stafidele ii dau o aroma divina!
Pofta buna!
1
Branza sa fie la temperatura camerei si mixata foarte bine sa nu aiba cocoloase
2
Untul, la fel, sa fie cat mai moale si cam la aceeasi temperatura cu branza (daca branza este rece, untul se va intari in contact cu branza si formeza cocoloase)