Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 31 Oct 2016 | 4111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru carnea de vita:
  • 3 linguri ulei de masline sau unt
  • 600 grame carne de vita, taiata cuburi
  • 100 grame bacon afumat, taiat fasii
  • 1 ceapa mare, galbena, tocata
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 bouquet garni (buchetel din frunze de dafin, cimbru, rozmarin si patrunjel)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 750 ml vin rosu
  • Pentru piure:
  • 500 grame cartofi fainosi
  • unt
  • lapte
  • sare, piper
  • 500 grame varza de Bruxelles
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles:

Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai este nevoie. Se transfera apoi pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, se adauga baconul, ceapa, ciupercile, usturoiul si bouquet garni si se soteaza, pana se caramelizeaza usor. Se adauga pasta de tomate si se mai gateste cateva minute. Se adauga carnea inapoi in tigaie, apoi vinul si 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, iar cu o lingura din lemn se desprind cate mai multe din rezidurile de pe baza tigaii.

Se transfera apoi in vasul slow cooker-ului Crock-Pot si se gateste 8 ore, la setarea low. 

Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi, iar varza de Bruxelles in jumatati. Se fierb in apa sarata 20 de minute, apoi se paseaza impreuna cu untul, lapte si sare. 

Se serveste carnea de vita cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shurpa – supa uzbeka de berbecut pregatita la slow cooker Crock Pot