Carne de vita inabusita

de Alinutza80 in Vita, 27 Feb 2012 | 15030 vizualizari

 

Este o reteta pe care am invatat-o in Olanda.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 1 cub maggi de vita
  • 1 pachet de unt pentru prajit
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • patrunjel verde (de la congelator)
  • sare
  • piper
  • 1 lg faina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita inabusita:

Carnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper.

Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se prajeasca bine pe ambele parti apoi se pune intr-o cratita peste care se pune grasimea ramasa si se adauga apa fiarta cat sa acopere carnea. Se pune sare, piper, cimbru, foile de dafin si cubuletul de maggi. Se lasa sa fiarba la foc iute 15 minute, apoi se lasa la foc mic in jur de 3 ore. Din cand in cand se mai intoarce carnea si daca e nevoie se mai adauga apa fiarta. Cand carnea este fiarta bine se adauga 1 lg faina care se bate cu putina apa, se mai lasa sa fiarba 10 minute.La sfarsit se adauga patrunjel verde.Se serveste cu cartofi natur si cu salata de varza acra sau muraturi dupa preferinta.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

28.02.2012, 13:27

Foarte buna fripturica!

Alinutza80 1

01.03.2012, 15:56

Gabica 1

12.11.2012, 15:48

se gaseste varza acra in olanda??? eu plec de Sarbatori si ma intrebam daca am cu ce sa le fac niste sarmalute...

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier.