Este delicioasa carnea de pui pregatita cu sos de soia deoarece o fragezeste si ii da o aroma foarte placuta. Am folosit pulpe si aripioare de pui . Pentru rasfat maxim le-am mancat cu sos din oua si smantana si paine prospata facuta in casa.
Se portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore. Eu de obicei il fac cu o zi inainte.
Intrun castronel su pune susanul si se tavalesc bucatile de pui una cate una. Se asaza bucatile acoperite cu susan intr-o tava cu hartie de copt.
Se coc la 180 grade C, cam 1 ora, pana se rumenesc bine.
In timp ce carnea se coace la cuptor pregatim sosul. Fierbem doua oua. Dupa ce le-am racit, galbenusurile cu mustarul si sarea le frecam cu uleiul. Cand au consistenta unei maioneze, adaugam smantana si iaurtul amestecand in continuu cu o lingura de lemn. Adaugam piperul si mararul tocat si gata sosul.
Servim aripioarele cu sos si paine (daca dorim). Sunt delicioase !