Caramele de casa

de abstract01 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 9167 vizualizari

 

o reteta simpla si pentru toata familia

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar tos
  • 260 g zahar brun
  • 400 g frisca sau frisca lichida vegetala (Hulala)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramele de casa:

Se topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.).

Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul vanilat. Se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 40 de min. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu folie de silicon/hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie bucati mici.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

inainte de fiecare taietura cutitul se pune sub jet de apa rece

2

compozitia se poate folosi si ca sos pentru clatite

3

daca vreti sa testati cand sunt gata caramelele introduceti o picatura in apa rece, daca ramane tare atunci caramelele pot fi luate de pe foc daca nu, le mai puteti fierbe putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramele de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caramele din lapte condensat