Ei, asta a fost o nouă provocare. Până acum am probat caracatiță, gata preparată. Acum mi-a venit rândul să o prepar eu. Pot să spun că mi-a reușit!
Caracatițele baby, se curăță de punga de cerneală (eu am avut noroc că au fost curățate, mulșumesc celor de la Metro!). Se pun la fiert în apă rece cca. 30 de minute. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, apoi se toacă mărunt. După ce au fiert caracatițele se strecoară de apă. Untul se topește într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, se lasă să se călească un pic, apoi se adaugă caracatițele și se mai lasă la înăbușit până ce se leagă sosul.
Spre final se asezonează de sare, piper, coriandru tocat mărunt și bulion. Se mai lasă să clocotească cca. 5 minute. Se servește imediat cu garnitură de orez.
Poftă bună!