Cannelloni cu sos bechamel

de Rahela Velicu in Porc, 6 Apr 2016 | 2774 vizualizari

 

Reteta asta mi-a dat-o mama  si mi-a zis ca ei asa le fac ei in Spania. Mie imi plac foarte mult. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/cannelloni-cu-sos-bechamel/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
    • 1 pachet de foi de cannelloni ( al meu a avut 16 foite), 300 g carne tocata, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi,2 linguri de ulei, sare, piper.
    • Pentru sosul bechamel : 2-3 linguri de ulei, 2-3 linguri de faina, 450 ml lapte, sare.
    • Branza rasa pentru presarat deasupra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu sos bechamel:

Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare).

Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper.

Dupa ce se scoate fiecare foie pe rand din apa fiarta, se pune pe suprafata de lucru, se adauga carne si se ruleaza.

Se  pun in tava de copt , eu am pus in 2 straturi, am avut 16 rulouri.

Separat se prepara sosul bechamel: se pun 2-3 linguri de ulei la incins pe aragaz, cu focul mic, se adauga 2-3 linguri cu faina si se amesteca repede, iar apoi se adauga laptele si se mai lasa pe foc pana cand incepe sa capete consistenta aproape ca a smatanei si se mesteca continuu. La sfarsit se pune un praf de sare.

Se adauga sosul bechamel pesste rulourile de cannelloni si se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc deasupra.

La final eu am presarat deasupra cannellonilor branza rasa si am mai lasat 5 min la cuptor.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si sos de rosii in locul sosului bechamel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rahela Velicu 1

06.04.2016, 21:34

Multumes!

DeliciidelaM 1

06.04.2016, 23:22

Rahela Velicu 1

07.04.2016, 16:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc ca la Cluj