Spanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere .
Punem o tigaie cu putin ulei , calim 2 catei de usturoi si adaugam spanacul . Lasam la foc potrivit potrivind de sare si piper . Cand spanacul este bine calit inchidem focul si indepartam usturoiul .
Intr-un castron punem spanacul , ricotta ,nucsoara,o lingura plina cu parmezan si amestecam bine cu o lingura de lemn .
Intr-o alta tigaie punem la calit in ulei , restul de usturoi,sucul de rosii , sare si piper . Adaugam o lingurita zahar si putina apa . Dam la foc mic si lasam sa fiarba pana ce sucul scade si obtinem consistenta sosului dorit .La final adaugam busuiocul proaspat .
Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si punem sa fiarba 3 minute fiecare foaie de lasagna . Le scoatem pe un prosop .
Luam o foaie lasagna , punem din compozitia de ricotta si spanac si rulam . Procedam astfel pana terminam foile de lasagna .
Intr-un vas ptr cuptor punem un strat de sos de rosii ,presaram parmezan , asezam un strat de cannelloni si acoperim cu suc de rosii si iarasi parmezan .
Dam vasul la cuptor la 180 grade .
Pofta buna !