Cannelloni cu pui

de Rocsi in Cannelloni, 23 Mai 2012 | 5448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 tuburi cannelloni
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • jumatate ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • Pentru sos bechamel:
  • 550 ml lapte caldut
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval pentru gratinat
  • miez de lapte Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu pui:

Umplutura:

Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il taiem cubulete. Ardeiul rosu il taiem patratele. Intr-o tigaie de ceramica punem carnea de pui si o inabusim 2-3 minute(intr-o tigaie normala puneti 3 linguri de ulei inainte la incins). Adaugam ceapa uscata,morcovul ,ardeiul si acoperim totul cu o cana de apa. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut pe jumatate punem si ceapa verde,sare si piper dupa gust. Cand a scazut de tot zeama punem si pasta de tomate ,mai lasam 1-2 minute pe foc,apoi tragem tigaia si lasam sa se racoreasca amestecul de pui.

Patrunjelul si mararul verde ,le spalam,indepartam cozile si tocam marunt. Cand s-a racorit putin umplutura,incorporam ouale si verdeata tocata.

Sosul bechamel:

Intr-o cratita punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda ,iar focul sa fie potrivit. Apoi punem treptat laptele si invartim mereu cu un tel pentru a evita formarea cocoloaselor. Punem putina sare, piper si lasam sa fiarba pana se ingroasa ,dar nu foarte tare,timp in care mai amestecam in el,dar nu mereu.

Intr-un vas yena sau de ceramica punem putin sos bechamel. Cannelloni le umplem cu amestecul de pui,apoi le asezam in vas,dar lasam putina distanta intre ele. Deasupra turnam restul de sos,iar mai apoi radem cascavalul. Peste cascaval punem si cateva bucatele de miez de lapte Delaco. Dam vasul in cuptor si aprindem focul.

Acoperim vasul cu capacul sau si il lasam in cuptor pana ce pastele prind o culoare aurie si sunt bine facute.. Cand sunt gata,le scoatem sa se racoreasca putin,apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni con carne si mozzarella