Originea acestor paste este, evident, în Italia. În 1907, Nicola Federico, un bucătar napoletan le inventează pe vremea când lucra la faimosul restaurant ”La Favoria” din orașul Sorrento. Inițial, numele acestor paste tubulare era ”strascinati”, însă curând au primit denumirea pe care o poartă și azi, devenind astfel populare în timpul celui de-al doilea război mondial.
Există diverse moduri de preparare a acestor paste, așa că mi-am permis și eu o adaptare. :)
Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă și el în tigaie. După alte 3 minute se adaugă bulionul și se mai lasă puțin pe foc.
Când carnea este gătită, umplem pastele cu compoziția obținută, apoi le așezăm într-o tavă unsă cu unt.
Într-un castron, pregătim sosul bechamel din lapte, amidon și unt. Eu am bătut doar laptele cu amidonul, cubulețele de unt punându-le direct în tavă. Am adăugat și un praf de sare.
Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Când timpul s-a scurs, o scoatem pentru a adăuga brânzeturile rase, apoi o introducem din nou la 200 de grade până când se formează o crustă aurie.
La final, tăiem astfel încât cannelloni să rămână întregi. Se pot servi atât reci, cât și calzi.
Poftă bună tuturor!!! :)